Ons verpakkingsmateriaal herbruiken

 
We maken samen steeds meer gebruik van het laten thuisbezorgen van eten. Vanaf 3 juni dit zijn volledig plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bordjes en plastic bestek verboden. Dat betekent dat er in bezorgland ook gekeken moet worden naar alternatieve verpakkingsmaterialen, gelukkig is er genoeg aanbod! Bijvoorbeeld het gebruik van bamboo, papier en verwerkt suikerriet. Als je regelmatig bestelt, is het toch zonde om die handige bakjes en bekers weg te gooien. De ochtendbar maakt gebruik van wegwerpartikelen bestaande uit gerycled plastic, karton en papier. We geven je een aantal tips hoe je dit kunt hergebruiken.  


1. Petflessen (waar je onze sapjes in ontvangt)

Nadat je de flessen goed hebt schoongemaakt, zijn deze ideaal te gebruiken om bijvoorbeeld porties soep (afgekoeld), eigen smoothies of overgebleven pastasauzen (afgekoeld) in te bewaren. Hergebruik deze maximaal 2 keer na. Wanneer je deze te lang gebruikt, kan het binnenste beschermlaagje slijten.  


2. Yoghurt bowls

Deze stevige kartonnen bowls hebben een klein plastic laagje aan de binnenkant, je kunt deze daarom omspoelen en nog een keer gebruiken. Ideaal zijn deze bowls om een salade in mee tenemen als lunch op je werk. Gesneden fruit is een optie. 


3. Croissant bakjes

De kartonnen vierkante foodbox met venster gebruiken wij voor onze croissants, deze komen dan zonder beschadigingen bij je aan. Door de vierkante vorm zijn deze handig voor overgebleven taartpunten of hartige quices.  


4. Jam & boter cups

Deze kleine cups zijn ideaal wanneer je restjes noten, granola of andere producten wilt bewaren die knapperig moeten blijven. Heb je een dressing over voor je salade of wil je deze meenemen? Gebruik deze cups hier ook voor.  

Lees ook deze blogs:

De Ochtendbar voor jouw B&B of AirBnB

Leukste cadeau: een cadeaubon van De ochtendbar!

Hoe werkt ons concept?

Ontbijt bestellen bij De Ochtendbar? Klik hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *